Over ons

Gijzen & Gijzen Edelsmeden - passie voor sieraden


Wie zijn wij?

Gijzen & Gijzen bestaat uit de twee helften van het echtpaar Gijzen. Voor ons allebei is het edelsmeden begonnen als een hobby. Maar zoals zo veel hobby’s, heeft ook edelsmeden de neiging om uit de hand te lopen. Vandaar dat we van onze hobby ons beroep gemaakt hebben.

 

Maatwerk

We maken niet alleen sieraden voor onze collectie, we werken ook op maat. Ziet u een sieraad dat u aanspreekt, maar is het niet de juiste maat of zou u liever een andere steen willen? Neem dan gerust  contact met ons op. Voor inspiratie kunt u ook een kijkje nemen in het  Portfolio op onze website. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden om uw droomsieraad te realiseren! 

 

Eigen atelier

Sinds 2015 hebben we een eigen atelier in Almere. Hier ontwerpen en creëren we de sieraden die we maken voor onze collectie of in opdracht. Een deel van deze sieraden is te koop in onze webshop.

Erwin Gijzen


Van huis uit ben ik elektrotechnicus. Ik mag dan ook graag met mijn handen werken. Het edelsmeden is voor mij begonnen als hobby, maar groeide al gauw uit tot iets serieuzers. Ik zie duidelijke parallellen tussen deze beroepen: zo heb je voor beide een vaste hand nodig en veel geduld.

Het mooie van edelsmeden is dat ik er veel van mijn passies in kwijt kan. Ik ben bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in Vikingen en de Middeleeuwen. Deze thema’s komen dan ook regelmatig terug in mijn werk. Ook hou ik van mooie (half)edelstenen. Ik streef er in mijn werk dan ook naar deze zo mooi mogelijk tot hun recht te laten komen.


Christine Gijzen


Communicatieadviseur. Fotograaf. Gnoom. Ekster. Edelsmid. Ik hou van lettertjes, plaatjes en mooie dingen: goud, zilver, steentjes – als het maar glimt. In het dagelijks leven ben ik vooral met m’n hoofd bezig, dus ik vind het heerlijk om geregeld de (virtuele) pen opzij te leggen om lekker met m’n handen aan de slag te gaan. Wat me aanspreekt in het edelsmeden is het oneindige aantal mogelijkheden: welk materiaal ga ik gebruiken, welke technieken en welke verfraaiingen? Wordt het de zaag of de hamer? Of ga ik een uurtje therapeutisch vijlen of schuren? Wat het ook wordt, ik probeer in al mijn sieraden een stukje van mezelf te stoppen.